Om oss

 

 

 

 

 

 

Vi er et ektepar som driver et lite oppdrett av Shetland Sheepdog i Bergen, nærmere bestemt Hjellestad. Her bor vi i et maritimt miljø i naturskjønne omgivelser. Kennelnavnet Dreamkeeper ble godkjent av FCI i august 2010.

Vår familie består av mine og dine barn. I alt har vi seks barn og seks barnebarn. Sammen har vi en felles interesse i rasen Shetland Sheepdog, som er blitt vår store kjærlighet og lidenskap.

En sommerdag i 2003, fikk Lisbeth sin første soble Shetland Sheepdog hann, vår egen kloke godgutt - Gero. Han er årsaken til at vi begge to falt så totalt for denne unike rasen. De rommer alt i et spekter av det vi forventer i en hund. Deres skjønnhet er fint forent sammen med klokskap, lærevillighet og sjarm. En lydhør og perfekt familiehund.

I 2008 kom vår første felles soble sheltietispe til oss. Mellsjøhøgda's Keep The Dream - Diba, vår egen forfinede dronning. Med henne startet interessen for utstilling, og ideen til vårt oppdretternavn Dreamkeeper kom med henne. Navnet bærer med seg vår drøm for rasen samt at det er en hyllest til Diba`s opphav og de britiske avlslinjer, Shetland Sheepdogs hjemland. Hun var også den første som ga oss vår første sheltievalp som oppdrettere, en tispe som ble født natt til 12. oktober 2011 og som etter stor sorg døde fra oss natt til 07. november 2011. Minnene om hennes korte liv lever dypt i våre hjerter, der hun har fått sin spesielle hedersplass. Diba har all ære for at vårt oppdrett ble til, uten henne hadde ikke Dreamkeeper eksistert. Navnet gir oss stor mening og fyller alt vi ønsker og står for hva rasen tilsier.

Etter hvert har det kommet flere sheltier inn i vår familie. Vår livlige, sjarmerende og søte Emily, en sobel tispe som kom til oss sommeren 2010. Hun bor nå hos Malvin og hans shetland sheepdog hann Ruben og stortrives. Hun lever det gode liv hvor turer i skog og mark står i fokus.

Den elegante, lekne og vakre Oliver, en skygget sobel hann kom til oss våren 2011. Han har et nydelig avbalansert vesen og en nå blitt flokkens leder, etter at Gero gikk bort. Med sin rolige væremåte og eleganse, leder han flokken på en klok og vis måte.

Vi fikk vår første flotte og kjekke tricolour hann Marco høsten 2011. Han bor nå hos en god kollega og venninne av Lisbeth i nærheten av vårt hjem. Marco og Sigrun og hennes datter har fått en gjensidig kjærlighet for hverandre, og de stortrives i hverandres selskap, hvor daglige turer er blitt en del av deres hverdag.

Høsten 2012 beholdt vi fra Dibas og Olivers første kull sammen, rakkeren Ada. En målbevisst og sterk tispe, som har sin historie og meritter og henvise til.

Våren 2014 kom vår herlige glade Wictor til oss, en skygget sobel hann. En mer glad gutt skal man lete lenger etter og finne, og han har preget sine avkom med sin gladhet, lekenhet og stødighet.

I 2016 tok vi vare på vår vakre Catrina fra vårt eget oppdrett, en lys sobel tispe hvor Wictor og Ada er hennes foreldre. Hun er en psykisk sterk glad jente, som har en stor porsjon med selvtillit innabords.

Vinteren 2017 tok vi vare på nydelige og søte Dea, en sobel tispe hvor Wictor og Diba er hennes foreldre. Dea er født på farfar Dave sin fem års dag. Hun er en forfinet dronning, alla sin mor Diba. Vi har klart å få frem de egenskapene som vi forguder og kjenner så godt igjen via hennes mor. Hun er et elskelig og vakkert vesen. Sirkelen er oppnådd.

Vi er opptatt av og fremme denne rasens beste kvaliteter hva sunnhet, helse og gemytt tilsier. De er selvskrevne inkluderende individer i vår storfamilie, og valper fra vårt oppdrett er godt preget og sosialisert.

En stor takk til Mellsjøhøgda og Sheltifarmen for våre vakre sheltiebarn.