Om oss

 

 

Vi er et ektepar som driver et lite oppdrett av Shetland Sheepdog i Bergen, nærmere bestemt Hjellestad. Her bor vi i et maritimt miljø i naturskjønne omgivelser. Kennelnavnet Dreamkeeper ble godkjent av FCI i august 2010.

Vår familie består av mine og dine barn. I alt har vi tre barnebarn Sebastian, Daniel og Tony, og seks barn, hvor fire av dem er voksne og har sitt eget voksenliv.

Sammen har vi en felles interesse i rasen Shetland Sheepdog, som er blitt vår store kjærlighet og lidenskap. Lisbeth har hatt hund siden hun var 9 år gammel. I 2001 fikk Lisbeth sin første rasehund av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever - Aron. Knappe to år senere, en sommerdag i 2003, fikk han selskap i vår første Shetland Sheepdog hann, vår egen kloke godgutt - Gero. Han er årsaken til at vi begge to falt så totalt for denne unike rasen. De rommer alt i et spekter av det vi forventer i en hund. Deres skjønnhet er fint forent sammen med klokskap, lærevillighet og sjarm. En lydhør og perfekt familiehund.

I 2008 kom vår første felles soble sheltietispe til oss. Mellsjøhøgda's Keep The Dream - Diba, vår egen forfinede dronning. Med henne startet interessen for utstilling, og ideen til vårt oppdretternavn Dreamkeeper kom med henne. Navnet bærer med seg vår drøm for rasen samt at det er en hyllest til Diba`s opphav og de britiske avlslinjer, Shetland Sheepdogs hjemland. Hun var også den første som ga oss vår første sheltievalp som oppdrettere, en tispe som ble født natt til 12. oktober 2011 og som etter stor sorg døde fra oss natt til 07. november 2011. Minnene om hennes korte liv lever dypt i våre hjerter, der hun har fått sin spesielle hedersplass. Diba har all ære for at vårt oppdrett ble til, uten henne hadde ikke Dreamkeeper eksistert. Navnet gir oss stor mening og fyller alt vi ønsker og står for hva rasen tilsier.

Etter hvert har det kommet flere sheltier inn i vår familie. Vår livlige, sjarmerende og søte Emily, en sobel tispe som kom til oss sommeren 2010. Den elegante og vakre Oliver, en skygget sobel hann kom til oss våren 2011. Vi fikk vår første flotte og kjekke tricolour hann Marco høsten 2011.

Sommeren 2012 kom vår første tricolour tispe til oss, vår søte og yndige Frøya. Hun bor hos Lisbeths sønn Christopher og hans samboer Stine. Av alle våre hunder, har det alltid vært en spesiell kjemi og sterkt bånd mellom Christopher og Frøya. Etter hvert som tiden har gått, har Frøya utviklet et minst like sterkt bånd til Stine. Stine og Frøya har oppnådd en dyp kontakt gjennom sine gjensidige gleder og mange fjellturer sammen. Hun er omringet av kjærlighet fra første stund, fra to familier.

Høsten 2012 beholdt vi fra Dibas og Olivers første kull sammen, rakkeren Ada. En målbevisst og sterk tispe, som har sin historie og meritter og henvise til. Sommeren 2013 kom vår andre tricolour tispe til oss, nydelige, glade og aktive Runa, som elsker fart og lek.

Våren 2014 kom vår siste skygget sobel hann til vårt oppdrett, vakre glade og sjarmerende Wictor.

Vi er opptatt av og fremme denne rasens beste kvaliteter hva sunnhet, helse og gemytt tilsier. De er selvskrevne inkluderende individer i vår storfamilie, og valper fra vårt oppdrett er godt preget og sosialisert.

En stor takk til Mellsjøhøgda, Orreknuppen og Sheltifarmen for våre vakre sheltiebarn.