Om oss

 

 

 

 

 

 

Vi er et ektepar som driver et lite oppdrett av Shetland Sheepdog på Hjellestad utenfor Bergen. Her bor vi i et maritimt miljø i naturskjønne omgivelser. Kennelnavnet Dreamkeeper ble godkjent av FCI i august 2010.

Vår familie består av mine og dine barn, og en vakker bukett av nydelige barnebarn. Vi har en felles interesse i rasen Shetland Sheepdog, som er blitt vår store kjærlighet, lidenskap og livstil. Sheltien rommer alt i et spekter av det vi forventer i en hunderase. Deres skjønnhet er fint forent sammen med klokskap, lærevillighet og sjarm. En lydhør og perfekt familiehund.

I 2003 kom vår første soble Shetland Sheepdog hann til oss, vår egen kloke godgutt Gero. Han er årsaken til at vi begge to falt så totalt for denne unike rasen.

Etter hans tid har det kommet flere inn i vår kennel, og starten på vårt oppdrett har vi alt og takke vår kjære «Diba» Mellsjøhøgda's Keep The Dream som kom til oss i desember 2008, og «Oliver» Sheltifarmen's Oliver som kom til oss i mai 2011. Disse to skal ha all æren for at vårt oppdrett ble til. Ideen til vårt oppdretternavn Dreamkeeper kom sammen med vår kjære Diba. Uten henne hadde ikke kennelnavnet eksistert. Vi har i dag, i dyp respekt og kjærlighet bygget videre på deres linjer. En egen minneside er opprettet til ære for disse to.

Sommeren 2010 kom søte sjarmerende Emily til oss. Hun har hatt et godt liv og gode år helt frem til hun gikk bort. Hun var høyt elsket og dypt savnet.

Vår første tricolour hann Marco kom til oss høsten 2011. Han bor hos en god kollega og venninne av Lisbeth, og hennes datter i nærheten av vårt hjem. Her lever han det gode liv hvor daglige turer står i fokus. De har en gjensidig kjærlighet og hengivenhet for hverandre.

Høsten 2012 beholdt vi fra Diba og Olivers første kull sammen, rakkeren Ada. En målbevisst og psykisk sterk tispe, som har sin historie og meritter og henvise til. Fra Adas første kull tok vi vare på datteren Catrina, en meget psykisk sterk tispe med en god porsjon selvtillit innabords. Hun og Wictor har henne sammen – født i april 2016.

Sommeren 2013 kom vakre Runa til oss. En tricolour tispe som virkelig lever opp til sitt oppdretternavn. En tispe som elsker kos samtidig som hun drar i gang resten av flokken med lek og moro. Hun skjøt gull i siste nuet og opplevde morsrollen rett før fylte 6 år. Hun og Wictor fikk fem tricolour valper, hvor vi har tatt vare på vakre Gina – født i mai 2019.

Våren 2014 kom herlige og glade Wictor til oss, en skygget sobel hann. Han er den av våre hannhunder som har flest avkom etter seg i vår kennel. Han preger sine barn med sin stødighet og gladhet, og gir trygge vakre valper.

Vinteren 2017 tok vi vare på nydelige og søte Dea. Skjebnen ville det slik at vi skulle ta vare på en tispe til fra vår kjære Diba. Faren til henne er Wictor. Gjennom Deas forfinede og ydmyke væremåte, lever fremdeles de egenskaper som vi forguder og kjenner så godt igjen. Hun er et elskelig og vakkert vesen slik hennes mor Diba var, en ordentlig forfinet dronning. Sirkelen er oppnådd.

I stor respekt og kjærlighet fortsetter vi vår byggestein videre på grunnsteinen i vår avl hvor alt startet, og arven etter Diba og Oliver vil leve videre gjennom sine etterkommere.

Vi er opptatt av og fremme denne rasens beste kvaliteter hva sunnhet, helse og gemytt tilsier. De er selvskrevne inkluderende individer i vår storfamilie, og valper fra vårt oppdrett er godt preget og sosialisert.

En stor takk til Mellsjøhøgda og Sheltifarmen for våre vakre sheltiebarn.